Her i foråret udvikler jeg en ny serie sten med blomstermotiver.

Indtil videre er jeg nået til de første forårsbebudere: vintergækker og juleroser/påskeklokker.

Jeg er, på mit felt, selvfølgelig noget “nørdet”, så når jeg skal finde glasurer med de helt rigtige nuancer til blomster og blade, må jeg sammenligne mine glasurprøver med blomsterne i real life.

Det var noget af en udfordring at finde teknikken til at gengive alle de små fine prikker og streger. Efter ihærdige forsøg og omk. 50 glasurprøver fandt jeg en kombination, der virker. Jeg tegner stregerne nedenunder glasurene og drysser med mangan, jern og andre oxyder oven på. Den kombination fungere rigtig godt synes jeg!

Vintergækkerne krævede en ny glasurprøve række, jeg skulle finde en god hvid  – læs kridhvid – blank glasur som jeg kan lægge en limegrøn ovenpå uden det koger op og bliver grimt.

Alle de mærkelige tal og bogstaver er, tro det eller ej, koder til mine glasuropskrifter.

Har du en ynglingsfarve vi skal arbejde med?

Går du med nogle ideer til en udsmykningssten, et havebord eller nye kakler til dit køkken, og ved du præcis hvilken farve du vil have, så gør jeg gerne stuntet om og laver en farveprøverække for at ramme præcis din ynglingsfarve.

Recommended Posts

5 Comments

 1. Kære Helle.

  Hvor interessant at læse 🙂 Det er et stort arbejde, kan man se. Fantastisk, at du tilmed er så dygtig til at male blomsterne på stenene 🙂

  Yndlingsblomster……. jah…. der er mange… hvad med purpursolhatte? 😉

  God påske.

  Kh. Marlene

  • Kære Marlene. Tak tak:)
   Dejligt med ros og ideer! Ja ved du hvad; Purpur solhat kunne være god, særlig de enkle – som jeg også bedst kan lide:) – vil være gode, der må ikke være for meget “rod” i bladsætningen, så bliver det også noget rod, men på en ucharmerende måde, på stenene!
   God påske og kærlig hilsen fra Helle

   • Ja, jeg kan godt forestille mig, at de enkle nok er bedst at bruge…..

    • Ja, det er de, det er vigtigt at blomsten har en grafisk flot form.
     Så det kan jo være jeg bliver nødt til at erhverve mig nogle af slagsen fra Danmarks bedste forhandler af Echinaces -www.Staudefeen.dk 🙂

 2. Hæ, hæ, tak for linket, Helle 🙂

  God påske.

  Kh. Marlene


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *