Jeg har lige åbnet og tømt min ovn som var fyldt til bristepunktet med udsmykningssten med helt nye motiver.

Jeg blev så inspireret af de første forårsbebudere og har lavet en serie sten med Helleborus. Det blev også til en serie med vintergækker – her holder jeg mig til det danske navn –men de har selvfølgelig også et latinsk navn nemlig Galanthus.

Helleborus-festival

Anledningen er, at jeg deltager i Gartneriet ”Spirens” Helleborus-festival. Det foregår i denne weekend:

12 – 13/3 begge dage kl. 10-16
Fornetoftevej 10, Stignæs, 4230 Skælskør.

Marianne Rostén inviterer indenfor i gartneriet hvor juleroser og påskeklokker står i fuldt flor. Du kan læse mere om arrangementet på www.gartnerietspiren.dk hvor du også kan tilmelde dig arrangementet.

Helleborus er det botaniske navn for påskeklokker. Det er dem som de fleste af os kalder juleroser. Forklaringen på det, vil jeg ikke rode mig ud i. Så vil jeg meget hellere henvise til Claus Dalbys blog www.clausdalby.dk. Her kan du få en udførlig redegørelse om navneforvirringen.

Claus Dalbys blog

er i det hele taget en oplevelse værd. Prøv selv at gå på oplevelse i hans haveunivers. Bloggen er lige så skøn at læse som det bedste haveblad. Kun savner jeg stadig følelsen af papir mellem fingrene når jeg læser blogindlæg, men jeg er jo heller ikke en årsunge længere, så en vis tilvending må vel forventes!

Vintergækker

Søren og Nico, som du måske har set i Claus Dalbys tv-udsendelse ”Drømmehaver” deltager også i arrangementet. Søren og Nico er som Claus Dalby kalder dem galanthopiler altså på godt jydsk: fuldstændig towlige med vintergækker.

Jeg ved også de får et afsnit i Claus Dalbys ”Hemmelige Haver” der udkommer her i løbet af foråret –den glæder jeg mig personligt rigtig meget til at læse!

Du vil bl.a. også kunne møde Haveselskabet, der udover at sælge kaffe og kage fortæller om deres gøren og virken.

Udsmykningssten med vintergækker og helleborus

Nå, men tilbage til mine sten: Jeg har i weekendens anledning kastet mig over at male både både vintergækker og helleborus på mine udsmykningssten,  både på chausset-stensformatet 10x10cm og herregårds-stenformatet 14x21cm.

Jeg skal nok tage nogle af mine ”klassikere” med også (sommerfugle, guldsmede osv.) Du har også mulighed for at forudbestille sten, som jeg medbringer, så sparer du fragten. Send mig en mail, ring mig op, eller brug bestillingsformularen her.

Kommer du ikke lige forbi Skælskør i weekenden er du som altid velkommen til at besøge mig på værkstedet, bare du ringer først, så du ikke kører forgæves.

Ring mig op på 50919593 eller send en mail mail@byhellenoerby.com.

Du kan også kikke forbi shoppen i cyperspace, hvor du let og sikkert kan købe udsmykningssten, men endnu ikke med vintergækker og påskeklokker.

Venlig hilsen

Helle Nørby

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *