Det Periodiske System, Egebjergskolen, Horsens

Det Periodiske System

På muren ud for fysiklokalet har Egebjergskolen fået et 4,5 m langt keramisk relief – “Det Periodiske System”

Ideen er, at samtidig med, at kakkelbilledet naturligvis pynter og liver op på den meget lange rødstens mur, der vender ud til skolegården, vil aktivere selv de små skolebørns nysgerrighed, mange år inden “det periodiske system” kommer på skoleskemaet.
 
Måske finder de en yndlingsfarve, eller undrer sig over, hvorfor nogle af bogstaverne har en anden farve. Måske undrer de sig over den mærkelige sammensætning af tal og bogstaver, og opdager, at 4 af kaklerne er blanke metaller (guld, sølv, tin og kobber). 
 
Når de så senere skal lære om grundstofferne, vil det hele pludselig give mening og således vil udsmykningen være med til at skabe sammenhæng mellem leg, fantasi og læring.
 
Æstetik og kemi går op i en højere enhed. 
Det var for mig, som ikke var specielt lydhør i fysik- og kemitimerne, også en anledning til at få (endnu) bedre styr på de grundstoffer som alle mine glasurer består af.
Skolen søgte -og fik midler til at realisere udsmykningen fra Viceskoledirektør Gunnar Andersens Familiefond og Insero – 2 lokale fonde

Vil du vide mere?

Vil du vide mere eller er du klar til at gå direkte til shoppen? Hvis du har brug for mere information, så klik nedenfor og send mig en mail. Ved du, hvad du vil have, så besøg min shop via nedenstående link.

Klogetrappe, Tistrup Skole

Klogetrappe

Klogetrappe, Tistrup Skolen

 

 

Tistrup Skole har fået en Klogetrappe. En 7mØ rund trappepyramide med 7 trin. Jeg har lavet omkring 300 sten med forskellige motiver: tal, bogstaver, illustrationer til bogstaver, verdenshjørnerne, ugedage, måneder, romertal, matematiske tegn samt en række andre kendte symboler og begreber fra børnenes hverdag. Stenene er spredt hulter til bulter rundt på hele klogetrappen så børnene skal hoppe og løbe rundt for fx at finde, “Øst”, September, bogstaverne i deres navn, illustrationen der starter med “Y” = yver eller “Q” = Quetzalcuatl (Guatemalas nationalfugl)

 

 

Med den nye skolereform er der fokus på bevægelse i skoletiden, og at børnenes foretrukne indlæringsmetoder er forskellige. Klogetrappen giver børnene en helt ny mulighed for at lære gennem leg og bevægelse. Klogetrappen stimulerer børnene til at lære gennem leg.

Læs her, hvad SFO-leder Helle Sørensen skriver om, hvordan de bruger trappen på skolen, både i undervisningen og fritiden.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Klogetrappen, eller om andre muligheder for udsmykninger der stimulerer læring gennem leg og bevægelse, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.

Fakta

Stenene fremstilles i standardmål, så de passer sammen med almindelige havefliser og belægningssten. Undtaget er udsmykningssten i pigstensformat, som er formet i hånden og derfor varierer lidt i størrelsen.

Motiver

Jeg arbejder med en række motiver, jeg har udviklet over årene. Ønsker du dit helt eget motiv, så kontakt mig.

Alle sten er håndlavede og er derfor unikke i deres udtryk. Du vil derfor opleve variationer i farve og motiv – et charmerende kendetegn for et 100% håndlavet produkt med individuel forarbejdning.

Formater

Som standard kan du købe stenene i følgende formater:

  • 9,5 x 9.5 x 7 (Chaussesten)
  • 14 x 21 x 6 (Herregårdssten)
  • 20 x 20 x 5,5
  • 30 x 30 x 5,5
  • 11 x 8.5 x 5 (Cirka-mål for pigstensformatet)

Har du brug for andre størrelser, så kontakt mig.

Materiale

Frostbestandig stentøjsler og slidstærk glasur. Testet af Teknologisk Institut.

Specielle ønsker laves på bestilling.

Krokushaven, Børnehave i Horsens

Krokushaven

Børn og borgmester indvier tastaturet

 

 

Børnehaven “Krokushaven” Har fået et tastatur, et solur og en blomsterfrise. På legepladsen er placeret et ret ucharmerende betonbeskyttelsesrum. Taget er fladt og er anlagt som en flisebelagt terrasse. Her er den ene del af udsmykningen placeret.

Jeg har lavet 30x30cm fliser med alle bogstaver i alfabetet og tallene fra 0-9. “Bogstav-fliserne” har hver især en dyreillustration, der referere til bogstavet. Jeg har bevidst anvendt lidt “spøjse” dyr, som børnene ikke nødvendigvis kender i forvejen – det er der meget sjov læring i. “Tal-fliserne” har tælleprikker så ungerne kan tælle sig frem til tallene, og på den måde træne tallene. Prikkerne buler op, så de er sjove at mærke på, det stimulere følesansen. Bogstaver og tal er lagt som tastaturet på en computer, så børnene hopper sig til et skrivemaskinekursus – noget sjovere og mere stimulerende end det kursus jeg tog i skolen!

 

 

Krokushaven Tastatur

Til Krokushaven har jeg også udført et solur. 12 sten, hver med et antal motiver på hver sten svarende til klokketimen. Således at der f.eks. er 2 græshopper på kl. 2-stenen, 3 biller på kl. 3-stenen og 9 bier på kl. 9-stenen.

På dette foto kan du se at klokken er ca. 13.10.

Krokushaven Solur kl.13.10

I Krokushaven er der 6 stuer; Lupinstuen, Tulipanstuen, Syrenstuen, Solsikkestuen, Valmuestuen og Anemonestuen.

Dette er udgangspunktet for dekorationerne på facaden. Det blev til 7 blomstertavler. De er ca 1m, altså på højde med børnene. Dertil kommer et antal kryb og kravl, sommerfugl, bænkebidder, pindsvin, frø osv, som flyver og kravler rundt på muren.

Det er ikke svært at forestille sig hvor kedelig og uinspirerende den grå betonmur var før opsætningen!

Krokushaven Blomsterfrise

Bente Nielsen leder af Krokushaven fortæller at mange børn har stor glæde af soluret, og hun har hørt nogle børn sige: “Jeg går lige op og ser hvornår vi skal spise.” Hun fortæller, at børn, der har særligt svært ved tidsbegreber, får god hjælp af soluret: “Når den står på edderkoppen, så skal jeg hjem!”

Krokushaven Solur

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om udsmykningen i Krokushaven eller om andre muligheder for udsmykninger, så klik nedenfor og send mig en mail.

Fakta

Udsmykningen til Krokushaven består af tre dele: Soluret, tastaturet, og blomstertavlerne på facaden.

Leret er naturligvis frostsikkert, som alt hvad jeg laver til udendørs brug, og de nedlagte sten tåler børnenes leg og køren med mooncars.

Etableringen af tastatur og solur er foretaget af mine gode samarbejdspartner HedeDanmark – læs mere om HedeDanmark

Projektet er udført med donationer fra Asger Nielsens Fond.

Udsmykningssten til nedlægning er testet af Teknologisk Institut og overholder alle krav til udendørs belægningssten.

Børn og blomster

Udsmykning, Hospice Søholm

Udsmykning, Hospice Søholm

 

 

I forbindelse med renovering af atriumgårdene på Hospice Søholm, har jeg lavet to glasudsmykninger, der samtidig fungerer som afskærmning foran de store vinduespartier.

 

 

hospice_søholm_udsmykning

Udsmykningen består af runde glasskiver, som jeg har støbt, i forskellige vand- og himmelblå farver, enkelte i ametyst- og røgfarvede.

Nogle af glasskiverne har prægede forskellige symboler for uendelighed og evighed… til fri fortolkning.

hospice_søholm_udsmykning_detalje
hospice_søholm_udsmykning_detalje

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om udsmykningen på Hospice Søholm eller andre muligheder for udsmykninger, er du velkommen til at kontakte mig, for nærmere information.

Cenote, Lundagerskolen

Udsmykning, Lundagerskolen

 

 

I forbindelse med byggeriet af den nye specialskole i Lund ved Horsens i 2001, fik jeg til opgave at udsmykke indgangspartiet. Skolen ønskede de fire elementer, jord, luft, ild og vand, repræsenteret i fire enkeltstående udsmykninger. Mit “element” var vand.

Jeg havde fejret årtusindeskiftet på Yucatan-halvøen i Mexico. Jeg var dybt fascineret af de mange “Cenoter”, der præger landskabet netop dér. Cenoter er dybe ferskvandshuller, som man både kan bade og dykke i. For den oprindelige befolkning, Maya indianerne, var cenoterne hellige og fungerede både som offersted, med kontakt til guderne, og samlingssted. Dette inspirerede mig til udsmykningen på Lundagerskolen.

 

 

Udsmykningen består af 24 støbte glassten med reliefstruktur, omkranset af rakubrændte, tykke kakler, i matte gråtoner og varme brændte farver. Glasstenene overrisles med vand, som opsamles i et kar og recirkulerer. Glasstenene bliver gennemlyst fra siden, hvilket synligører alle nuancer og detaljer i glasstenene.

Specialskolen rummer børn med forskellige, både psykiske og fysiske handicaps. For at imødekomme børnenes særlige udfordinger, og for nogle, manglende/skærpede sanser, har jeg arbejdet med stoflighed, lys, lyd, vådt og tørt, så udsmykningen i høj grad appellerer til alle sanser.

Efter en renovering af “Cenoten”, hvor blandt andet de forkalkede dyser blev renset, og lyssætningen væsentligt forbedret, blev udsmykningen genindviet i 2016.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om udsmykningen på Lundagerskolen eller andre muligheder for udsmykninger, er du velkommen til at kontakte mig, for nærmere information.

En plet på Jorden, Lundagerskolen

Udsmykning, Lundagerskolen

 

 

Den aller første udsmykningsopgave jeg fik, i år 2000, var på Lundagerskolen, en specialskole i Horsens kommune (den kan du også læse om under udsmykninger). I 2017 blev jeg igen inviteret til at udføre den sidste af de fire elementer: jord.

 

 

I tæt dialog med skolen fandt vi frem til, at udsmykningen skulle have flere funktioner: Da den er placeret præcis ved indgangen, skal den naturligvis, på smukkeste vis, byde velkommen, når man ankommer til skolen. Derudover havde skolen behov for en sidde/venteplads, da det er her, børnene venter på bussen, når de skal hjem eller på udflugt. Mens børnene venter kan de føle, tælle og finde forskellige kravl og kryb. Med henblik på at stimulere sanserne, har jeg lagt vægt på forskellige strukturer, ru/glat, buler/huller og små oplevelser, som man skal lede lidt efter.

Kronen på den stiliserede træstamme skal bruges af børnene til at hænge forskellige ting på. For eksempel kastanjer, de samler om efteråret og gækkebreve, de klipper om foråret, alt efter årstid, skoleemner og højtider. På den måde skifter udsmykningen udseende og bliver en dynamisk medspiller i børnenes hverdag.

Titlen “En plet på Jorden”, har jeg valgt, fordi den skal symbolisere, at vi alle har en plet på jorden, der er vores, og med reference til udtrykket “at være på pletten” – at være lige der, man skal være, på det rigtige tidspunkt.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om udsmykningen på Lundagerskolen eller andre muligheder for udsmykninger, er du velkommen til at kontakte mig, for nærmere information.

Udsmykninger

Udsmykninger

Vil du vide mere?

Vil du vide mere eller er du klar til at gå direkte til shoppen? Hvis du har brug for mere information, så klik nedenfor og send mig en mail. Ved du, hvad du vil have, så besøg min shop via nedenstående link.

Værd at vide om mine udsmykninger

Værd at vide om mine udsmykninger

Udsmykninger er en stor del af mit arbejde. Hvis du kunne tænke dig at se nogle af de udsmykninger, jeg har lavet, kan du se mere her.

Jeg har gennem årene lavet udsmykninger til bl.a. skoler, børnehaver, institutioner, specialinstitutioner, LegoLand, boligforeninger og legepladser. Mange er udendørs udsmykninger i forbindelse med anlæg af f.eks. en sansehave, en legeplads, nyanlæg og renovering af gårdrum og andre udendørs arealer.

Ved projekter, hvor udsmykningen er en del af et større anlæg, samarbejder jeg med en landskabsarkitekt, ligesom jeg gør brug af f.eks. anlægsgartnere og murere, der er eksperter på deres områder.

Dialog med modtageren er en essentiel del af mit forarbejde.

Det er en stor tillidserklæring at få til opgave at lave en udsmykning, og jeg sætter en stor ære i at forstå brugerne/modtagerens ønsker og omsætte det til en udsmykning.

De senere år har jeg haft fokus på udsmykninger, der samtidigt kan ”bruges” Jeg synes det er optimalt, når det æstetiske kan kombineres med en funktion. Det kan f.eks. være taktile klinker, der kan sanses og mærkes når man går på dem. En siddeplatform eller afskærmning, der samtidig er en udsmykning, eller et solur nedlagt i belægningen med forskellige antal dyr og en skyggegiver der viser tidspunktet.

En udsmykning er ofte en kostbar affære og i mange tilfælde kan der søges fondsmidler til financieringen.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere eller er du klar til at gå direkte til shoppen? Hvis du har brug for mere information, så klik nedenfor og send mig en mail. Ved du, hvad du vil have, så besøg min shop via nedenstående link.