Ninas køkken

Køkken hos Nina

Her ser du Ninas smukke køkken. Hun har lade sig inspirere af “Køkkentet i Søvind”, som du også kan finde billeder af her på sitet. Selvom der er ligheder, er resultatet helt anderledes, da de tre formater anvendes i en helt anden sammensætning – ret flot synes jeg!

Det krævede matematisk snilde og jeg skulle holde tungen meget lige i munden da jeg skulle udregne størrelserne på formaterne så de “gik op” med hinanden så der ikke skulle laves tilskæringer ved opsætningen. Derefter skulle jeg regne ud hvor mange der skulle laves af hvert format.

VI skulle bruge:
– 680 stk bittesmå kakler (1,7×1,7cm) 
– 406 stk små kakler (4,2×4,2cm)
– 56 stk store kakler (9,6×9,6cm)

Dertil kommer, at jeg altid laver ca. 10% ekstra til disse opgaver.
Det er til dags dato den største mængde af bittesmå og små kakler jeg har brugt til en opgave – det tog laaaaang tid!!!

Bemærk, hvordan forløbet i kaklerne fortsætter ind i vindueskarmen – så fin detalje!

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 6250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Vil du vide mere?

Går du med drømme om nye kakler i køkkenet, på badeværelset eller på afsætningspladsen ved siden af komfuret kan du kontakte mig, så vi kan tale om dine ønsker og behov. Alle mine kakler specialfremstilles så de passer lige netop til din bolig.

Baby- og poteaftryk

Hvad har Svend Pirlo og Sherpa tilfælles?

Babyer og hunde har en ting til fælles: De sætter spor i vores hjerter. Et til sted de kan sætte spor er i det bløde ler med et fod/hånd- eller et poteaftryk.
Vil du gerne have lavet et aftryk af din babys fod/hånd, kan jeg hjælpe dig med det. Du kan vælge at få aftrykket lavet i en tyk kakkel/ophæng, eller på en keramisk belægningssten, der kan nedlægges i f.eks. terrassen. Ligeledes kan du få lavet aftryk af hunde- og katte poter.

Søde Svend Pirlo sætter aftryk

– ikke kun i sine forældres hjerter (og mit), men også i det bløde ler.

Rikke og Emil har fået en dejlig dreng. Han hedder Svend Pirlo og han har de sødeste små babyfødder. Da han var 100 dage gammel kom han, sammen med sine forældre, på besøg i værkstedet, hvor vi lavede udsmykningssten og ophæng med aftryk af hans hænder og fødder.  

Som du kan se, synes han det var sjovt. Jeg havde også sørget for, at leret var både blødt og varmt.
Det er altid rigtig hyggeligt at få besøg af nybagte familier med deres guldklumper og forevige babyens hånd/fodaftryk.

Jeg tør godt gætte på, hvad Svend Pirlos bedsteforældre fik i julegave det år 😉 

Svend Pirlo – nu et par måneder ældre. Stenene er lavet i “herregårdformat”, men kan naturligvis laves i andre størrelser også. 

Sherpa

Og nu tilbage til mit spørgsmål: Hvad har Svend Pirlo og Sherpa tilfælles? 
… at både babyer og hunde kan sætte aftryk i hjerte og sten. 

Lines fem piger

Nu skal du høre en lille, sød historie. For efterhånden mange år siden blev jeg kontaktet af Line, som gerne ville have lavet en 30×30 flise med fodaftryk fra hendes tre piger.

Efter nogle år ringede hun igen, fordi hun var blevet mor til datter nr. 4, så nu ville hun selvfølgelig gerne have en sten med alle fire pigers håndaftryk.

Efter endnu et par år kontaktede Line mig igen… Guess what! Datter nr. 5 var kommet til verden – så vi måtte i gang igen 😉

Og her ser du resultatet med alle tre sten. Så fint!

Er der en babyfod eller hundepote i dit liv, der skal foreviges?

Så skriv en mail eller ring mig op på 50 91 95 93. Vi taler processen igennem, og aftaler hvilke sten/ophæng, du ønsker, så har jeg dem klar den dag, vi aftaler at lave aftrykkene (det foregår på mit værksted, Rådvedvej 88, 8700 Horsens). 

Og hvad koster det så?

Udsmykningssten og ophæng med baby- eller poteaftryk

Pris på aftryk i følgende formater:
– 14x21x5,5 cm (Herregårdsformat): 2750,-
– 10x10x7 cm (Chaussésten): 1750,-
– 20x20x5 cm: 3250,- 
– 30x30x5 cm: 4750,- 

Ophæng
– 15x15x2 cm: 1.500,-

Har du ønsker til andre formater af udsmykningssten/ophæng, kan det naturligvis også lade sig gøre. Kontakt mig for pris på dette. 
Skal du bruge mere end ét eksemplar – mega god gaveidé (ikke mindst til bedsteforældre :)), får du 25% rabat på nr. 2, 3, 4 … i samme format. 

Det Periodiske System, Egebjergskolen, Horsens

Det Periodiske System

På muren ud for fysiklokalet har Egebjergskolen fået et 4,5 m langt keramisk relief – “Det Periodiske System”

Ideen er, at samtidig med, at kakkelbilledet naturligvis pynter og liver op på den meget lange rødstens mur, der vender ud til skolegården, vil aktivere selv de små skolebørns nysgerrighed, mange år inden “det periodiske system” kommer på skoleskemaet.
 
Måske finder de en yndlingsfarve, eller undrer sig over, hvorfor nogle af bogstaverne har en anden farve. Måske undrer de sig over den mærkelige sammensætning af tal og bogstaver, og opdager, at 4 af kaklerne er blanke metaller (guld, sølv, tin og kobber). 
 
Når de så senere skal lære om grundstofferne, vil det hele pludselig give mening og således vil udsmykningen være med til at skabe sammenhæng mellem leg, fantasi og læring.
 
Æstetik og kemi går op i en højere enhed. 
Det var for mig, som ikke var specielt lydhør i fysik- og kemitimerne, også en anledning til at få (endnu) bedre styr på de grundstoffer som alle mine glasurer består af.
Skolen søgte -og fik midler til at realisere udsmykningen fra Viceskoledirektør Gunnar Andersens Familiefond og Insero – 2 lokale fonde

Vil du vide mere?

Vil du vide mere eller er du klar til at gå direkte til shoppen? Hvis du har brug for mere information, så klik nedenfor og send mig en mail. Ved du, hvad du vil have, så besøg min shop via nedenstående link.

Bestillingsopgaver

Udsmykningssten på bestilling

Har du specielle ønsker og idéer til motiver på dine udsmykningssten, er du altid velkommen til at sende mig en mail eller give mig et kald på
50 91 95 93.

Du kan herunder se et udvalg af de specialopgaver, jeg har løst.

Gave til skrædderen, der gik på pension.

Gave til jordmoderen, der havde jubilæum.

Udsmykningssten med forenklet hortensia. Bryllupsgave til bruden – der var hortensiaer i brudebuketten 😊

Sten til mindesmærke i privat have. 

Udsmykningssten med guldsmed… til guldsmeden 😉

Mindesten til kirkegård

Busy Bees til havefestival i Tivoli Friheden 

Gave til forfatteren, hvis yndlingstal er fem og yndlingsdyr er en frø.

Logosten til firma

Udsmykningssten i herregårdsformat til blomsterelskeren 

Husnummer-tavle m. guldsmede

Kattepotesten til katteelskeren

Til en sej camino-ganger

Vil du vide mere?

Går du med et bestemt motiv i tankerne, er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan tale om forskellige løsningsmuligheder. I kategorien “Unika”, er der også mulighed for at finde sten med unika motiver.

Forskellige køkkener

Eksempler på flere køkken-kakkel-projekter

Køkken i Odense

Sif er datter af Rita, som også fik lavet kakler til sit køkken – du kan se mere her.
Sif er mindst lige så farveglad som sin mor, og valgte solgule kakler til sit køkken, da hun og hendes kæreste købte hus i Odense.

Køkken i Rask Mølle

Torben og Mette elsker at lave mad og deres køkken var mildest talt slidt op. De fik derfor et lækkert og funktionelt nyt køkken og prikken over i ´et var håndlavede kakler i grønne farver bag komfuret.
Køkken i Nordjylland
 
Det er faktisk ret ofte, jeg får henvendelser fra husejere, der har fået sat helt nye strømlinede køkkener op, og når de står færdige og helt stramme i udtrykket, melder trangen sig til at gøre det hele liiiidt mere personligt – der kommer mine håndlavede kakler så ind i billedet. 
Sådan var det også her. Kaklerne skulle være grå – og meget lysere grå end de glasurer jeg havde. Derfor udviklede jeg en ny lys “fransk grå” – meget enkelt og svalt i udtrykket. Som du kan se har jeg stemplet lidt stiliserede blomster ned i det bløde ler på nogle af kaklerne. Glasuren lægger sig lidt tykkere i fordybningerne og “fremkalder” derved motiverne.

Da min kunde skulle hente sine kakler faldt hun over mine kasser med “overskudskakler” og forelskede sig i det mangfoldige brogede udtryk vi fik frem da vi lagde dem op. Udgangen på det blev, at også bryggerset fik sat kakler op over bordpladen. Jeg synes det blev mindst lige så flot som køkkenet.

Køkken i Brønshøj med motiver fra Nepal og Nicaragua

Lis er en berejst kvinde med forkærlighed for både Nepal og Nicaragua – derfor ville hun have nogle diskrete stregtegninger med motiver, der har referencer til landene. Det blev til bla bæltedyr, kolibri, abe, nepal-kaktus og en Buddha, som blev drysset ud over de i alt 2,5m2 kakler, der skulle bruges. Farven blev tre nuancer af kirsebærrød.

Det er naturligvis ikke altid jeg ser det færdige resultat, når jeg har lavet kakler til fx et køkken, men her er lidt værkstedsbilleder af kakler til andre opgaver.

Køkken i Tommerup

Køkken i Vejle

Solskinsgule mosaikker i 4 nuancer, opsat bag komfur.

Sommerhus ved Vesterhavet

Her skulle farverne afspejle farverne fra det brusende Vesterhav, som der er udsigt til fra terrassen. Derudover lavede jeg nogle motivkakler med blomster, som findes i det klitlandskab, der omgiver det nybyggede sommerhus: klitrose, havtorn og lyng.

Køkken i Carlsbergbyen, København

Tomatrøde kakler i 3 nuancer til køkken i en af de nyopførte lejligheder i Carlsbergbyen.

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Køkken i Søvind

Kakler til snedkerkøkken i Søvind

På et gammelt husmandssted, hvor man ville være tro mod husets ånd og bygnings-år, faldt valget på et specialdesignet snedker-køkken, da køkkenet skulle udskiftes. Snedkerkøkkenet blev tilpasset alle husets skæve vinkler og hjørner.

Ligesådan med kaklerne. Udover det store parti med mosaikker over komfuret, holdt i grønne nuancer og cremehvid -afstemt efter farven på lågerne, valgte mine kunder også at lægge kakler på bordpladen i hjørnet ved komfuret. Det er smart at have kakler på bordpladen ved siden af komfuret, så man altid har afsætningsplads til varme gryder ´lige ved hånden`.

Det gav mest mening at lægge kakler på bordpladen i hele hjørnet, for ikke at have for mange materialeskift, da der også skulle en stribe på foran komfuret.

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Køkken i Hansted

Køkken med spræl

Rita er meget farveglad og ønskede sig derfor kakler med “spræl i”, der skaber kontrast til hendes knaldrøde sofa (køkken og stue går ud i et- så man ser sofaen fra køkkenet og omvendt). Valget faldt på grønne kakler. Rød og grøn… så kan der vist ikke kommer mere knald på farverne.

For at komme stuen lidt i møde og gøre køkkenet lidt mindre “elementagtigt”, lavede jeg et “kakkelbillede” over komfuret – som du kan se, er de store kakler med motiverne indrammet af mindre og mørkere kakler, så det bliver mere som et billede og giver dermed et lidt mere “stueagtigt” udtryk. 

Derudover lavede jeg 48 skuffegreb i forskellige udformninger, som en lille farvebombe på hver skuffe.

Udover kakler over komfuret og skuffegreb, skulle vi også have en frise bag vasken til at tage stænkene – og hvad er mere grønt end en græshoppe….;)

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Køkken i Egå

Meretes køkken i Egå

Merete og hendes mand Ole besøgte mit værksted, da de skulle bestille kakler til en bordplade i køkkenet. Det var en sjov proces. De startede i hver sin ende af farveskalaen, og endte med at blive enige om nuancer af flaskegrøn og gylden som modent korn. Enkle kakler fik stemplet nogle stiliserede blomstermotiver ned i det bløde ler. Glasuren lægger sig lidt tykkere i fordybningerne og “fremkalder” derved blomsterne på en meget let og diskret måde.

 

Resultatet blev smukt! Ole var selv mand for at lægge kaklerne og da han er plastikkirurg, blev det gjort med stor præcision og fingersnilde.

Merete bager meget og fortæller, at hun altid ælter på bordpladen, da dejen slipper så godt. I det tilfælde er det en god idé at beskytte fugerne med “fugeforsejler” (som sprayes på), for at mætte fugerne, så de er lette at rengøre.

Et par år senere ville de have kakler op over komfuret. Det skulle på en gang være i tråd med bordpladen, men også være “lidt anderledes”.

Derfor bevarede vi farverne og legede med størrelsen.

En dyd af nødvendigheden

Formatet på mosaikkerne er 5x5cm. For at få målene til at passe, så kaklerne går helt op til emhætten, lavede jeg en enkelt række med 2,5×2,5 cm mosaikker. En smuk, skræddersyet detalje.

Det er altid sjovt med specielle ønsker og betingelser, der skal opfyldes – det sætter kreativiteten igang, og resultatet bliver unikt og specialdesignet til én bestemt familie – ét bestemt køkken.

Værd at vide om mine kakler.

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Køkken i Århus

Opdatering af gammelt køkken i funkis-ejendom

Køkkenet her er et smalt køkken med skabe og overskabe på begge sider, og vask for enden ved vinduet.

Parret gav deres køkken en make-over med ny bordplade, sprøjtelakering af lågerne og kakler på væggene mellem bordpladen og overskabene.

De valgte en smuk strågylden blank glasur i tre nuancer. Som et ekstra lille raffinement glaserede jeg nogle få af kaklerne med gylden glasur, med en anelse kobberoxyd i, der tilfører glasuren et diskret, grønligt skær – ja, det sidste her er noget keramik-nørderi, men det er jo det, som er så sjovt – at kunne give kaklerne det ekstra lille twist, der giver personlighed og særkende.

 

Værd at vide om mine kakler.

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. 
Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Køkken i Sindal

Farverigt køkken i Sindal

Det tomatrøde komfur blev afgørende for valget af de flaskegrønne kakler i to nuancer. 

Den kanariegule Vipp-spand, giver et flot og vovet modspil til de grønne og røde farver. 

Jeg synes at komplimentærfarverne rød og grøn er super flot i køkkenet her.

De gamle, grønne vinglas spiller så smukt op til de grønne kakler.

 

Værd at vide om mine kakler

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle