Kakler til boligstylist, Tina Dalbøge

Efter mange års brug, trængte Tina og Claus’ køkken til en opdatering. De valgte at bevare grundelementerne. Fronterne blev udskiftet med nye snedkerfremstillede i elmetræ. Bordpladen blev ligeledes bevaret, og olieret med en mørk olie, så den matcher de nye fronter.

Som prikken over i’et, valgte Tina og hendes mand, at væggen bag komfuret skulle beklædes med mine specialfremstillede kakler. De besøgte mig på værkstedet, og vi havde en lang snak om formater, farver og overflader. Vi var langt omkring:
Udgangspunktet var blanke, lyseblå 10×10 cm kakler. Så bevægede vi os over “metrokakler” (7,5×15 cm) og mosaikker (5×5 cm), og endte på det gode gamle format på 15×15 cm, gjort nutidig, med en mat, gråsort glasur.

Kaklerne skæres ud efter skabelon, tørres, forglødes, glaseres og brændes en sidste gang.

Kaklerne blev opsat med en smal, mørkegrå fuge, for at udtrykket blev et samlet hele og ikke for “ternet”.

 

Det færdige resultat – elegant og enkelt!

Det er sjovt at samarbejde med en så stilsikker og kvalitetsbevidst kunde som Tina, og resultatet blev godt, helt ned til mindste detalje.
Til sidst har Tina givet kaklerne bivoks, så de blev godt mættede og lette at rengøre.

“Som boligstylist går jeg meget op i at give boligindretning kant, sjæl og ikke mindst personlighed. Da vores eget køkken havde fået en opgradering (fra hvidt og slidt, til et “snedkerkøkken”, ved hjælp af sort maling og massive træfronter), manglede den sidste detalje, som var at få noget på væggen bag komfuret.
Jeg stødte på keramiker Helle Nørby for mange år siden, og jeg følger hende, så jeg vidste, at hun både er pivdygtig, at hun går meget op i finish, udtryk og at hun – som jeg – går meget op i detaljer.
Helle forstod vigtigheden af, at ‘den skulle sidde lige i skabet’, så vi snakkede formater og farver. Helle udviklede en speciel, mat gråsort glasur til opgaven, som ramte plet!
Kaklerne blev sat op af en murer, efter hendes foreskrifter, og det færdige resultat skulle gerne tale for sig selv.
Vi er mere end tilfredse, og alle der kommer forbi, kommenterer, at den væg er helt fantastisk, og at kaklerne bidrager med noget helt unikt, som ingen fabriksfremstillet flise eller kakkel kunne have gjort!

Jeg anbefaler Helle Nørby til alle, der kan få flettet noget unika keramik ind, hvad enten det er en hel væg, nye kaffekrus eller en detalje til haven.”

– Boligstylist Tina Dalbøge, blogger på www.TinaDalboge.dk og www.Bolig-stylist.dk

Værd at vide om mine kakler.

Fakta

Kaklerne fremstilles i formater, farver og med motiver lige efter dit ønske. Materialet er stentøjsler, og de er frostsikre, så de kan også anvendes i udekøkkenet.

Pris på kaklerne afhænger af format, antal og eventuelle motiver.

Priseksempel: 1 m2 kakler med formatet 9,6 x 9,6 cm (10×10 cm inkl. fuge) koster 5250,- Skal du bruge mindre end 1 m2 tillægges et startgebyr på 500,- Kvadratmeterprisen bliver højere hvis kaklerne skal være mindre. Ønsker du motiver på nogle af kaklerne, beregnes det særskilt

Kaklerne er 100% håndlavede og unikke i deres udtryk, og du vil kunne opleve små variationer i farve og format. Dette giver kaklerne deres unikke og charmerende udtryk. Jeg anbefaler en fugebredde på 4 mm, som kan “absorbere” de små størrelsesforskelle

Drømmer du om unikke og helt personlige kakler til dit hjem...?

– er du velkommen til at kontakte mig!

Related Works