I den sidste uges tid har jeg drejet mejseklokker til den store guldmedalje, så jeg håber der er nok til alle, der vil bruge dem til julegaver.

Billeder fra værkstedet

Jeg har taget en lille billedserie af arbejdsprocessen.

Mejsekugletagene bliver først drejet som små skåle


Når de er blevet, det vi keramikere kalder, ”læderhårde” vendes de om og sættes på drejskiven igen, og jeg former den lille skål til en bred kegleform, ved at dreje foden af.

Foden drejes af


Derpå drejer jeg et hul i toppen til ophænget

Og til slut tegner og stempler jeg motiverne i

Mejseklokkerne brændes første gang (forglødning), glaseres og brændes en sidste gang inden jeg monterer ophænget, og så kan jeg pakke dem i rustikke specialdesignede æsker.

Jeg vedlægger en lille madpakke til fuglene, så man straks kan tage dem i brug og servere fuglenes mad på et ”sølvfad”. Der følger selvfølgelig også  ophæng med.

Har du fået lyst til at købe mejsekugle-tage finder du dem i shoppen.

 

Recommended Posts

4 Comments

 1. Åh ja, de er bare så smukke – har jo selv et par stykker og har købt adskillige til gaver. Jeg synes dog, jeg i år har besvær med at finde mejsekuglerne med det mørkegrønne/sorte net – det var ikke noget problem sidste år. De skriggrønne net er så grimme. Har du fundet dem nogle steder – jeg kan se, at det også er dem, du vedlægger pakkerne.

  Kh. Marlene

 2. Kære Marlene, ja du har aftaget en del, og var en af de første:) der fik øjenene op for dem.
  Mejsekuglern køber jeg stadig hos min lokale foderstofbutik.
  nettet er biologisk nedbrydeligt- hvis det skulle ende i jorden.
  På kassen står følgende web-adresse: http://www.kejo-products.com måsk d kan oplyse om forhandlere rundt om i landet. Firmaet har adresse i Varde, så de taler dansk:)
  god aften og kærlig hilsen Helle

  • Jeg søgte på nettet, da jeg havde skrevet min kommentar, og fandt dem hos Trælasten.dk, der har butikker rundt om i landet – der er en butik kun ca. 7 km herfra 🙂

   Ja, nettene er nemlig bionedbrydelige også – det er supergodt.

   Kh. Marlene

 3. Det var da herligt! godt du fandt et sted i nærheden af dig, for de er bare 100 gange pænere! og ikk mindst nedbrydelige:)


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *